Detta innehåller bara rabarber och socker, inga konstiga tillsatser men det är ändå så gott! Otroligt om jag får säga det själv!
Instruktioner
- Skär rabarbern i ca 2 cm-bitar och lägg i en tjockbottnad gryta. Värm tills den börjar safta sig, tillsätt socker och sjud under omrörning tills rabarbern är ett trådigt mos och all vätska kokat bort (ca 20 min).
- Låt svalna och kör i mixer till en tjock gröt. Bred ut på bakplåtspapper ej mer än 4 mm tjockt. Torka i ugn 6-8 tim i 50-80 grader. Eftertorka på ljummen plats tills rabarbern blivit hanterbar och stelnat.
- Klipp i strimlor och häll socker på ett fat och rulla strimlorna i tills de är täckta av socker. Man kan använda alla slags bär och frukt på samma vis.
Publicerat den
28 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, jag undrar om man även kan använda fryst rabarber? Har en del i frysen som jag skulle vilja göra något med, julgodis kanske?