Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegott rabarbergodis

(1 kommentar)  
Skriv ut

Detta innehåller bara rabarber och socker, inga konstiga tillsatser men det är ändå så gott! Otroligt om jag får säga det själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i ca 2 cm-bitar och lägg i en tjockbottnad gryta. Värm tills den börjar safta sig, tillsätt socker och sjud under omrörning tills rabarbern är ett trådigt mos och all vätska kokat bort (ca 20 min).
  2. Låt svalna och kör i mixer till en tjock gröt. Bred ut på bakplåtspapper ej mer än 4 mm tjockt. Torka i ugn 6-8 tim i 50-80 grader. Eftertorka på ljummen plats tills rabarbern blivit hanterbar och stelnat.
  3. Klipp i strimlor och häll socker på ett fat och rulla strimlorna i tills de är täckta av socker. Man kan använda alla slags bär och frukt på samma vis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lovechili 20 december 2014

    Hej, jag undrar om man även kan använda fryst rabarber? Har en del i frysen som jag skulle vilja göra något med, julgodis kanske?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.