- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Från mattidningen Salt & Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda havregryn, vatten, ägg, salt, och kryddor. Låt stå 5 min. Rör ner färsen och arbeta den en liten stund med en träsked. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma till en stor rund kaka, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Strö över lite färsk hackad mynta och skär i tårtbitar och servera med tillbehören.
- Tsatsiki:
Riv gurkan grovt på rivjärn och lägg det rivna i en sil. Strö över salt och blanda om. Låt stå ca 15 min. Pressa ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, peppar och smaka av om det behövs mer salt.
- Bulgur:
Koka bulguren enligt paketet, men blanda även ner 1 dl ajvar relish i kokvattnet.
Publicerat den
18 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet. Lammfärsbiffarna blev härligt saftiga...särskilgt med ett extra ägg :). Jag har även experimenterat och haft färska kryddor i..bl.a. rosmarin :). Jag har även testat receptet med vanligt nötkött och det blev lika lyckat.