Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätteköfte med tsatsiki och bulgur

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Från mattidningen Salt & Peppar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda havregryn, vatten, ägg, salt, och kryddor. Låt stå 5 min. Rör ner färsen och arbeta den en liten stund med en träsked. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma till en stor rund kaka, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Strö över lite färsk hackad mynta och skär i tårtbitar och servera med tillbehören.
  3. Tsatsiki: Riv gurkan grovt på rivjärn och lägg det rivna i en sil. Strö över salt och blanda om. Låt stå ca 15 min. Pressa ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, peppar och smaka av om det behövs mer salt.
  4. Bulgur: Koka bulguren enligt paketet, men blanda även ner 1 dl ajvar relish i kokvattnet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LinneaFredrikson 29 mars 2013

    Tack för receptet. Lammfärsbiffarna blev härligt saftiga...särskilgt med ett extra ägg :). Jag har även experimenterat och haft färska kryddor i..bl.a. rosmarin :). Jag har även testat receptet med vanligt nötkött och det blev lika lyckat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.