Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätteköttbullar med kantarellost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Spagetti och köttbullar i all ära men allt går att variera! Här kommer en variant på mega-köttbullar fyllda med färsost kantarell och västerbottensost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till köttfärssmeten, låt vila i kylskåpet ca 15-20 min. Förbered under tiden fyllningen. Blanda 2 små förp. crème bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt och peppar i en skål. Smält smör i en stekpanna och ta ut ca 8-10 delar av köttfärssmeten till stora bollar (tennisbollar).
  2. Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. Nyp ihop och forma till runda bollar. Bryn dem i stekpanna runt om några i taget. Lägg upp i ugnsfast form allt eftersom.
  3. Efterstek köttbullarna i 200 º ca 20-25 min tills de är helt genomstekta. Servera till pasta, ris, potatis eller vad som önskas. Grönsaker vid sidan om. Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt och peppar, servera genast!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pillan84 10 september 2008

    Jätte goda:) Kommer göra dom flera gånger, synd bara att barnen inte riktigt digga kantarellosten men får hitta på annat åt dom:) kram Pernilla

  • Vxlhaxan 24 juni 2009

    Oh dom här har jag prövat att göra tidigare och dom blev så himla goda... Full pott får dom från mig.. Ha det bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.