Spagetti och köttbullar i all ära men allt går att variera!
Här kommer en variant på mega-köttbullar fyllda med färsost kantarell och västerbottensost!
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienserna till köttfärssmeten, låt vila i kylskåpet ca 15-20 min. Förbered under tiden fyllningen. Blanda 2 små förp. crème bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt och peppar i en skål. Smält smör i en stekpanna och ta ut ca 8-10 delar av köttfärssmeten till stora bollar (tennisbollar).
- Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. Nyp ihop och forma till runda bollar. Bryn dem i stekpanna runt om några i taget. Lägg upp i ugnsfast form allt eftersom.
- Efterstek köttbullarna i 200 º ca 20-25 min tills de är helt genomstekta. Servera till pasta, ris, potatis eller vad som önskas. Grönsaker vid sidan om. Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt och peppar, servera genast!
Publicerat den
25 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte goda:) Kommer göra dom flera gånger, synd bara att barnen inte riktigt digga kantarellosten men får hitta på annat åt dom:) kram Pernilla
Oh dom här har jag prövat att göra tidigare och dom blev så himla goda... Full pott får dom från mig.. Ha det bra