Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättepirog

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta recept är hitta i en tidning, Jättebra

Ingredienser

Instruktioner

Gör fyllningen: Hacka löken och lägg den med fyllningen i en stor gryta och hetta upp. Fräs och mosa tills färsen är kokt och smulig. Tillsätt pressad vitlök och alla övriga ingredienser utom osten och låt såsen puttra en halvtimme. Blanda i osten, smaka av och ställ färsen att svalna. Gör degen: Smält margarinet, tillsätt vattnet och häll detta över jästen, som smulats i en bunke. Tillsätt salt, ägg och mjöl och arbeta degen kraftigt. Ställ degan att jäsa övertäckt ca 40 minuter. Kavla ut degen till en stor cirkel, t o m något bredare än plåten, och lägg över större delen av den lätthanterliga degen på den folieklädda och smorda plåten. Lägg färsfyllningen på halva degen och vik över den andra. Nyp till kanten väl. Täck över pirogen i väntan på gräddning - någon halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och strö grovriven ost över Gräddas i 200 grader ca 20 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • superh 18 april 2008

    Jättegod och omtyckt av alla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.