Instruktioner
Gör fyllningen:
Hacka löken och lägg den med fyllningen i en stor gryta och hetta upp. Fräs och mosa tills färsen är kokt och smulig. Tillsätt pressad vitlök och alla övriga ingredienser utom osten och låt såsen puttra en halvtimme. Blanda i osten, smaka av och ställ färsen att svalna. Gör degen: Smält margarinet, tillsätt vattnet och häll detta över jästen, som smulats i en bunke. Tillsätt salt, ägg och mjöl och arbeta degen kraftigt. Ställ degan att jäsa övertäckt ca 40 minuter. Kavla ut degen till en stor cirkel, t o m något bredare än plåten, och lägg över större delen av den lätthanterliga degen på den folieklädda och smorda plåten. Lägg färsfyllningen på halva degen och vik över den andra. Nyp till kanten väl. Täck över pirogen i väntan på gräddning - någon halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och strö grovriven ost över
Gräddas i 200 grader ca 20 minuter
Jättegod och omtyckt av alla.