Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättesolbulle med blåbär & hallon

 
Skriv ut

Alla älskar bullar! Denna solskensbulle räcker till många bullfantaster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  4. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom smör i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig vispning på medelhög värme. Dra kastrullen från värmen så fort den första bubblan syns. Tillsätt smöret och vispa tills det har smält. Låt krämen svalna.
  5. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och platta ut till två rundlar, ca 2 cm tjocka, på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Bred ut vaniljkrämen på rundlarna men lämna en kant runtom, ca 2 cm bred. Låt jäsa ca 30 min. Strö blåbär och hallon på vaniljkrämen och pensla kanterna med ägget.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.