Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättesolskensbulle med hallon

(1 kommentar)  
Skriv ut

En stor härlig bulle med vaniljkräm och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll ner lite av mjölkblandningen och vispa tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av mjölkblandningen, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.Låt jäsa i bunken i cirka 40 minuter under bakduk.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den i några minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två delar och tryck ut dem till cirka 2 cm tjocka rundlar på varsin plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Bred ut vaniljkrämen på rundlarna men lämna cirka 2 cm runt om utan kräm. Strö ut hallonen. Låt degen jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Pensla kanten med uppvispat ägg och grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna, blanda florsocker med vatten till lagom konsistens, och ringla sedan över glasyren på kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 12 maj 2009

    Blir två, höga och helt fantastiska bullar!! Planerar redan att baka dem med blåbär.... Toppbetyg såklart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.