Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jaffakakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

En kaka som har de goda kombinationerna apelsin och choklad. Blir väldigt vackra kakor !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper, så att det täcker över två sidor.
  3. Apelsinröran: Vispa i en skål ihop smöret, apelsinskal och philadelphiaost med elvisp 2-3 minuter tills blandningen blivit krämig. Häll gradvis i socker och sedan äggen, lite i taget. Rör ner mjölet i smeten och ställ undan.
  4. Chokladröran: Smält chokladen och smöret över vattenbad och rör om då och då. Ställ åt sidan och låt svalna.
  5. Vispa ihop socker och ägg med elvisp i en skål tills smeten blivit tjock och krämig. Häll över den i en stor skål. Häll i chokladen i skålen, rör om tills det blandats, tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör ihop.
  6. Häll ungefär två tredjedelar av chokladröran i formen och sprid ut jämnt, häll på apelsinröran och jämna ut. Gör med en spatel tre fåror i blandningen, med jämna mellanrum. Häll resten av chokladröran i fårorna. Använd spatel för att sprida ut chokladröran genom apelsinröran så att du får en marmorerad effekt.
  7. Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills kakan har stelnat. Låt kakan kallna i formen innan du skär den i bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.