En kaka som har de goda kombinationerna apelsin och choklad.
Blir väldigt vackra kakor !
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper, så att det täcker över två sidor.
- Apelsinröran:
Vispa i en skål ihop smöret, apelsinskal och philadelphiaost med elvisp 2-3 minuter tills blandningen blivit krämig.
Häll gradvis i socker och sedan äggen, lite i taget.
Rör ner mjölet i smeten och ställ undan.
- Chokladröran:
Smält chokladen och smöret över vattenbad och rör om då och då.
Ställ åt sidan och låt svalna.
- Vispa ihop socker och ägg med elvisp i en skål tills smeten blivit tjock och krämig.
Häll över den i en stor skål.
Häll i chokladen i skålen, rör om tills det blandats, tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör ihop.
- Häll ungefär två tredjedelar av chokladröran i formen och sprid ut jämnt, häll på apelsinröran och jämna ut.
Gör med en spatel tre fåror i blandningen, med jämna mellanrum.
Häll resten av chokladröran i fårorna.
Använd spatel för att sprida ut chokladröran genom apelsinröran så att du får en marmorerad effekt.
- Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills kakan har stelnat.
Låt kakan kallna i formen innan du skär den i bitar.
Publicerat den
22 maj 2009
Skriv kommentar