Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jalapenogelé

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Kan man ha till allt!

Ingredienser

Instruktioner

Skär de ansade paprikorna och chilin i bitar och finhacka dem i matberedaren. Lägg hacket i en stor kastrull, rör ner vinägern och sockret och koka upp det. Koka sakta utan lock i ca 20 minuter eller tills paprikan är genomskinlig och blandningen har tjocknat lite. Ta bort från värmen och låt svalna något, ca 10 minuter. Blanda ner pektinet och koka upp på nytt. Låt det koka häftigt 1 minut. Skumma och häll gelén på heta och rengjorda burkar. Sät på tätslutande lock genast eller paraffinera när gelén svalnat.

Kommentarer (2)

  • PeterÅkerbäck 28 april 2015

    Vad är certo?

  • vanillalover 28 april 2015

    Certo är ett konseverongsämne. Finns i vanliga affärer ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.