Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamaican (jerk) wok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att vispa ihop ingredienserna till woksåsen. Smaka av styrkan och ställ sedan åt sidan. Skär fläskfilén i centimetertjocka bitar och ställ åt sidan.
  2. Värm de svarta bönor med sin vätska i en kastrull eller i mikrovågsugn. Håll dem varma till servering.
  3. Dela salladsbladen på längden och skär i grova bitar.
  4. Hetta upp en wok eller en rejäl stekpanna med höga kanter. Häll i lite olja och tillsätt alla grönsaker när oljan börjar ryka. Stek grönsakerna hastigt och under omrörning samt krydda dem med salt och svartpeppar. Ta upp grönsakerna och ställ dem åt sidan, torka ur wokpannan.
  5. Låt pannan bli riktigt het igen. Tillsätt ytterst lite olja och lägg i köttbitarna när oljan ryker. Stek köttbitarna på mycket hög värme i cirka en minut utan att röra dem. Krydda med salt och svartpeppar och vänd sedan på bitarna och stek klart i ytterligare en minut. Häll ner woksåsen, blanda med köttbitarna och tillsätt de stekta grönsakerna.
  6. Servering: Lägg upp de svarta bönorna på ett stort fat och servera wokstekt fläskfilé, sås och grönsaker ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.