Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamaicanskt ris med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna enkla men delikat kryddade jamaicanska risrätt kan serveras som den är eller som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset väl och häll på kallt vatten. Sätt fingertoppen i botten av kastrullen och fyll på vatten tills vattnet når knogen. Lägg på locket och koka upp. Sänk värmen och låt riset sjuda svagt cirka 15 minuter tills små hål bildas på risets yta. Fluffa upp riset med en gaffel och lägg över det på ett fat. ställ åt sidan och låt svalna helt.
  2. Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en wok eller stor teflonstekpanna på hög värme och fräs lagerblad, timjan, nejlikor, vitlök och lök under omrörning cirka fem minuter tills löken börjar bli gyllene och kryddorna doftar. Blanda ner kryddpeppar och kajennpeppar och fräs cirka en minut tills kryddpepparn doftar.
  3. Tillsätt det kalla riset och kidneybönorna till woken eller stekpannan och woka eller fräs under omrörning två-tre minuter tills genomvarmt. Servera varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.