Denna enkla men delikat kryddade jamaicanska risrätt kan serveras som den är eller som tillbehör.
Instruktioner
- Skölj riset väl och häll på kallt vatten. Sätt fingertoppen i botten av kastrullen och fyll på vatten tills vattnet når knogen. Lägg på locket och koka upp. Sänk värmen och låt riset sjuda svagt cirka 15 minuter tills små hål bildas på risets yta. Fluffa upp riset med en gaffel och lägg över det på ett fat. ställ åt sidan och låt svalna helt.
- Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en wok eller stor teflonstekpanna på hög värme och fräs lagerblad, timjan, nejlikor, vitlök och lök under omrörning cirka fem minuter tills löken börjar bli gyllene och kryddorna doftar. Blanda ner kryddpeppar och kajennpeppar och fräs cirka en minut tills kryddpepparn doftar.
- Tillsätt det kalla riset och kidneybönorna till woken eller stekpannan och woka eller fräs under omrörning två-tre minuter tills genomvarmt. Servera varmt.
Publicerat den
3 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar