Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jambalaya, Louisiana style

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I Lousiana återfinns det enda kök som USA kan kalla sitt eget. Det är en blandning av många olika mat kulturer, som fått leva och utvecklas i över 200år.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarin i en stor stekpanna. Tillsätt hälften av lök, celleri och paprika. Fräs i ca 20 minuter. Skrapa botten på pannan. Fräs sedan skinka, korv och resten av lök, celleri och paprika. Stek ca 5 minuter. Häll över i en stor gryta och tillsätt de krossade tomaterna, lagerblad, 1 msk Tony Chachere?s Creole Seasoning, vitlök och Tennessee Sunshine. Låt sjuda under omrörning i 15 minuter. Öka värmen, häll i riset och strö över Creole seasoning samt tillsätt öl eller vatten. Lyft av grytan, täck med lock och låt stå i 15 minuter. Ställ tillbaka grytan och låt koka under lock i 4 minuter. Ta åter bort grytan från värmen och låt stå med locket på tills riset är mjukt, ca 10 minuter. Cjun skinkan Tasso kan bytas ut mot vanlig skinka men för styrkans skull bör då Cajun Meat Magic tillsättas margarinet från början.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Prima 14 november 2008

    var hittar man alla "konstiga ingredienser"??

  • Sudd 4 januari 2009

    Jag kan inte svara för allt... men Tony Chacheres Creole Seasoning, Tennessee Sunshine och Meat Magic finns på www.kryddlandet.se

  • hamfor 24 januari 2009

    Superduper god!!! Ni måste bara prova den...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.