I en jambalaya kan du blanda i stort sett vad som helst. Räkor, kyckling och skinka är väldigt gott ihop.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint och smält smöret i en stor gryta. Fräs hälften av löken, tillsätt ris, lagerblad och hälften av kycklingbuljongen och koka upp.
- Låt allt puttra i 5–7 minuter, riset ska vara halvkokt när du tar av grytan från plattan.
- I en annan stor gryta fräser du skinka, tar upp den, och i fettet som finns kvar fräser du kycklingbitarna.
- Lägg dem sedan åt sidan.
- Hacka paprikan och dela sellerin. Fräs resten av löken, selleri, paprika, vitlök och de färska kryddorna. Krydda med kajenn och vitpeppar.
- Tillsätt resten av kycklingbuljongen efter 5 minuter. Lägg sedan i skinka, kyckling, ris och de krossade tomaterna. Låt det puttra på svag värme i 35 minuter.
- Lägg på skalade räkor som garnering.
Publicerat den
3 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm! Godaste receptet jag testat på ett bra tag! :) Hade varken selleri, räkor eller skinka med däremot en bit fryst choritzo och broccolibuketter. Funkade finfint! Den långa koktiden gör underverk...
Jättegott var detta! Jag lade till 4 chillies och färska tomater, och på slutet lite grädde. Kommer helt klart laga detta igen.