Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jambalaya på riktigt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Följ förberedelserna innan gästerna kommer, så slänger du ihop denna rätt enkelt fast med ett proffsigt intryck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelse: Finhacka lök, vitlök paprika och selleri. Skär kyckling och korv i lagom stora bitar (ca 2 cm), och champinjonerna i klyftor. Måtta upp ris och skala räkor. Mal kryddorna (ej lagerbladen) i en mortel för bästa smak.
  2. Tillagning: Stek kyckling och korv i olja i en gryta eller stor djup stekpanna Lägg i lök, vitlök, paprika och selleri, bryn dem mjuka Lägg nu i svampen, bryn Häll på tomaterna, ris, kryddor Koka på svag värme till riset är färdigt, rör runt då och då Smaka av och krydda efter behov Lägg till sist i räkorna någon minut. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ewasan1 14 februari 2011

    Lade till mängden på tomaterna! 2 burkar hela tomater i mitt recept motsvarar 800 g

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.