Instruktioner
Häll i quinoan i en kastrull och täck med mycket kokande vatten, som när man kokar pasta. Lägg på locket.
Ha ner i matberedare eller mixer: chilin (ta bara bort det gröna), spenat, vårlöken, koriander och topp-bladen på den halva krukan mynta. Kör mixern tills allt är finhackat, utan att vara puré.
Ta ett bakplåtspapper, lägg på kycklingfiléerna med kryddorna och vänd runt tills filéerna är täckta. Vik pappret över filéerna och banka dem försiktigt tills de är platta. Använd en kavel eller något annat tungt. De ska vara ca 1.5 cm tjocka när de är färdiga.
Häll olivoljan i en het panna och lägg i kycklingbrösten. Stek ca 1-2 minuter på varje sida, tills de är lite svärtade och kycklingbrösten är genomstekta.
Ta ur kärnorna ur paprikorna, bryt varje paprika i 8 delar och lägg i stekpannan med kycklingbrösten medan de steks. Vänd runt paprikabitarna regelbundet.
Skala och tärna mangon i sockerbitsstora bitar.
Häll vattnet av quinoan och skölj en gång väl, låt rinna av och häll upp på en stor tallrik eller ett serveringsfat.
Häll på de mixade örterna och blanda. Häll på lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
Fördela fetaosten, mangobitarna och den stekta paprikan över quinoablandningen.
Dela och kärna ur en avocado, gröp ur den bitvis med en tesked och fördela bitarna över salladen.
Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor och fördela över salladen.
Strössla över krassen, korianderbladen och klicka ut yoghurten över salladen.
Klart att servera!