Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamtamats lingonlimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept ur Jamtamats första kalashäfte

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kan kännas bökigt med ett lååångt recept men det lönar sej oftast på smaken :-)
  2. Första dagen: Blanda ingredienserna och låt stå.
  3. Andra dagen: Häll 5 dl kokande vatten över "gröten", låt svalna. Tillsätt jästen och arbeta in ca. 2 liter mjöl. Tar ca. 3-4 minuter med maskin och ca. 7 minuter för hand. Ta så mycket mjöl att degen släpper bunken.Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Ta upp och arbeta smidig.
  4. Dela degen i 4 delar. Forma till limpor och lägg i smorda formar. Låt jäsa 30 minuter. Grädda limporna ca. 30 minuter i 200 grader. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.