Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jan-Eriks goda konjaksglögg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här varianten med konjakssmak gör du lätt själv på bara ett dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kanel, kardemumma, nejlikor, apelsinskal och fikon i en kastrull och häll på 2 dl rött vin. Låt småputtra i 10 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen och häll på resten av vinet. Låt stå och dra över natten.
  3. Sila bort kryddorna och värm vinet försiktigt. Krydda med sockret till lagom sötma och spetsa ev. glöggen med en skvätt konjak.
  4. Servera med tillbehören.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.