Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons frestelse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna rätten är för god för att bara äta till påsk och jul :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º c. Skala och skär lökarna i tunna skivor, fräs dem mjuka och genomskinliga i en stekpanna med smör under lock. Smörj en ugnsfast form.
  2. Skala potatisen och skär i tunna strimlor. Dela ansjovisfiléerna i bitar, och spara spadet!
  3. Varva potatis, lök och ansjovis, börja och avsluta med potatis. Droppa gärna över lite ansjovisspad, cirka 1 msk. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbröd.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter tills potatisen blivit mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.