Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons frestelse med kaviar och tomatpuré

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En annorlunda variant på jansson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och lök. Skär löken i skivor, dela inte på ringarna utan låt dem sitta ihop. Skär potatisen i fina strimlor, i matberedare. Fräs gärna löken i lite av fettet. Varva potatis, lök och ansjovis i en form, börja med potatis och avsluta med lök.
  2. Blanda grädden med kaviar och tomatpuré. Häll över hälften av grädden och ev lite av ansjovisspadet. Strö över lite ströbröd och lägg små klickar av matfett överst.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk ca 45 minuter. Häll på resten av grädden mot slutet av gräddningstiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.