Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons på gravad lax

 
Janssons på gravad lax Janssons på gravad lax Janssons på gravad lax
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet kom i City gross matkasse och är hur gott som helst! Kanon så här i juletid om du har rester av lax över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och strimla potatisen och löken fint. Koka upp grädde och mjölk i en gryta och låt potatisen och löken koka med i ca 5–7 min. Under tiden strimlar du laxen.
  2. Häll hälften av potatisen i en ugnsfast form, lägg på laxen. Krydda med salt peppar och dill. Häll på resten av potatisen. Strö över ströbröd och klicka på smöret. Laga i ugn i ca 25 minuter.
  3. Skala och grovriv morötterna. Servera morötterna till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.