Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Januarisoppa med köttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mustig god och mättande

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och skär i bitar Skala och hacka lök och kärna ur och strimla paprikorna. Fräs alltihop i i olja i en kastrull stor nog för soppkok. Tillsätt 1/2 liter vatten och buljongtärningarna, lagerblad, rosmarin, paprikapulver och de krossade tomaterna. Låt soppan koka i 10 min. Bryn under tiden färsen i 1 msk olja och tillsätt i soppan. Häll spadet av kidneybönorna, tillsätt dem och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
  2. En rejäl skiva lantbröd till och middagen är fulländad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.