Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk Honungskaka "Casutera"

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En japansk version av lätt sockerkaka. Väldigt luftigt och underbart gott! Honungen ger den en jätte god smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen 180 grader.
  2. smält honungen i varm mjölk och lägg åt sidan.
  3. Med en elvisp mixa ägg och gradvis tillsätt sockret. Häll hett vatten i stor skål och lägg skålen med ägg och socker i vattnet och fortsätter vispa den i vattenbad. Vispa tills den får volym och blir nästan vit. Sakta mixa in honung och mjölken.
  4. Gradvis sikta mjölet 2x och för tredje gången i ägg och honung blandning och blanda den med en spatel.
  5. Häll i en välsmörd form och häll i. "Knacka" formen mot bordet lätt för att få bort luftbubblorna.
  6. Grädda i ugnen i 180 grader för 10 minuter. Sen sänk värmen till 135 grader och grädda för 40 minuter till.
  7. Kolla om kakan är klar men en provnål.
  8. Den är godare dagen efter men den är lika god nygräddade :)
  9. Man smaksätta den med grönte pulver som då en jätte fin grön färg och god mustig smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • korvfinger 1 februari 2011

    Supergod! Min lillasyster brukar baka den, svårt att låta bli att ta äta av den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.