Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk kycklingwok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt god wok! Ta alltid japansk soja, den kinesiska är för salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop ingredienserna till wooksåsen, och späd vid behov av vatten. Skär alla grönsaker i vackra bitar och finhacka chilin. Hetta upp en olja som tål hög värme, t.ex jordnötsolja, kokosfett eller rapsolja i en wok.
  2. Ta först i morötter och kål, som tar längst tid. Veva runt lite i pannan tills de börjar mjukna något.
  3. Lägg i kyckling och lök och låt allt gå på lite svagare värme tills grönsakerna är mjuka och kycklingen fått fin färg.
  4. Tillsätt paprika och chili. Blanda pannan väl.
  5. Lägg upp på ett fat, ringla woksåsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.