Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk lökbiff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod japansk lökbiffgryta. Om man vill ha den hetare tar man med kärnorna i chilin. Servera grytan med vitt ris typ basmati eller jasminris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lövbiffen i ca 5 cm breda skivor.
  2. Strimla lökarna och skiva det gröna på purjolöken. Krossa vitlöksklyftorna och skär tomaterna i klyftor. Ansa chilin och ta bort kärnorna och skär den i strimlor. Skär ingefäran i strimlor ungefär som tändstickor.
  3. Stek köttet i olja så det börjar få färg. Ta upp köttet och lägg i lök, purjolök och vitlöken och stek till gyllenbrunt. Lägg därefter tillbaka köttet i pannan med lökröran.
  4. Tillsätt chilin, ingefäran, soja och sesamoljan. Låt puttra på svag värme ett par minuter. Tillsätt tomaterna och låt puttra yttligare ett par minuter. Servera med vitt ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • carolalena 5 september 2009

    Japansk lökbiff... Låter och ser gott ut. Skall testa med älgkött! Carola

  • familjenlundin 5 september 2009

    Vi åt det igår och det var kanongott! Det blir nog supergott med älgkött också! Skriv gärna en kommentar när du provat :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.