- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod japansk lökbiffgryta. Om man vill ha den hetare tar man med kärnorna i chilin. Servera grytan med vitt ris typ basmati eller jasminris.
Instruktioner
- Skär lövbiffen i ca 5 cm breda skivor.
- Strimla lökarna och skiva det gröna på purjolöken. Krossa vitlöksklyftorna och skär tomaterna i klyftor. Ansa chilin och ta bort kärnorna och skär den i strimlor. Skär ingefäran i strimlor ungefär som tändstickor.
- Stek köttet i olja så det börjar få färg. Ta upp köttet och lägg i lök, purjolök och vitlöken och stek till gyllenbrunt. Lägg därefter tillbaka köttet i pannan med lökröran.
- Tillsätt chilin, ingefäran, soja och sesamoljan. Låt puttra på svag värme ett par minuter. Tillsätt tomaterna och låt puttra yttligare ett par minuter. Servera med vitt ris.
Publicerat den
5 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Japansk lökbiff... Låter och ser gott ut. Skall testa med älgkött! Carola
Vi åt det igår och det var kanongott! Det blir nog supergott med älgkött också! Skriv gärna en kommentar när du provat :)