Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk räkwok

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Gillar man varma räkor så älskar man detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla sellerin på snedden. Skala och skiva lökarna tunt. Hacka spenaten grovt. Låt vattenkastanjerna rinna av. Skala räkorna. Rör ihop soja, buljong och maizena.
  2. Hetta upp en wok, häll i oljan. Woka selleri och lök under omrörning ca 2 minuter. Lägg spenaten överst och lägg på lock någon minut. Häll över sojablandningen. Tillsätt vattenkastanjer och koka upp. Sjud ca 2 minuter. Lägg till sist i räkorna och hetta upp, koka ej, då blir räkorna sega.
  3. Servera med jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.