När man ska tillaga den japanska nudelrätten Ramen så innehåller denna en speciell japansk sojasås som kan vara lite bökig att få tag i om man saknar tillgång till en asiatisk matvarubutik och att själv göra denna speciella sojasås kräver tid då den bör ligga och dra från en månad till ett år. Denna mycket enkla sojasåsen dock kan användas som ett alternativ om man inte känner att man har den tiden. Originalsåsen är självklart att rekommendera men resultatet med denna sojasåsen blir bra och den är minst sagt enkelt att göra. Såsen går även att använda till andra maträtter som mer renodlad sås tillsätt då bara lite matlagningsmjöl som redning för att göra såsen tjockare.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hej! Jag är japansk och jag tror denna sås är aldrig aldrig för Ramen men det är for soba, en annan typ av nudel. http://www.bbcgoodfood.com/recipes/722637/japanese-ramen-noodle-soup
Då ber jag om ursäkt. Har tagit delar från olika ramenrecept och provat tills jag tyckt smaken blivit så lik min lilla erfarenhet av den ramen jag åt i Japan som möjligt. Och rent smakmässigt blir detta bra enligt de jag testat den på.