Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk sojasås (till Ramen)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 8 minuter
Skriv ut

När man ska tillaga den japanska nudelrätten Ramen så innehåller denna en speciell japansk sojasås som kan vara lite bökig att få tag i om man saknar tillgång till en asiatisk matvarubutik och att själv göra denna speciella sojasås kräver tid då den bör ligga och dra från en månad till ett år. Denna mycket enkla sojasåsen dock kan användas som ett alternativ om man inte känner att man har den tiden. Originalsåsen är självklart att rekommendera men resultatet med denna sojasåsen blir bra och den är minst sagt enkelt att göra. Såsen går även att använda till andra maträtter som mer renodlad sås tillsätt då bara lite matlagningsmjöl som redning för att göra såsen tjockare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kalvfonden och vattnet i ca 3 minuter
  2. Tillsätt den Japanska sojan och mirin och låt sjuda på låg värme ytterligare några minuter.
  3. Om man saknar mirin så går det bra att helt enkelt utesluta denna utan ett alltför märkbart försämrat resultat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • yumiko1 27 november 2011

    Hej! Jag är japansk och jag tror denna sås är aldrig aldrig för Ramen men det är for soba, en annan typ av nudel. http://www.bbcgoodfood.com/recipes/722637/japanese-ramen-noodle-soup

  • Kazuo 28 november 2011

    Då ber jag om ursäkt. Har tagit delar från olika ramenrecept och provat tills jag tyckt smaken blivit så lik min lilla erfarenhet av den ramen jag åt i Japan som möjligt. Och rent smakmässigt blir detta bra enligt de jag testat den på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.