Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japanska gyoza med fläskfärs

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Det här är den japanska motsvarigheten till kinesiska dimsum, här fyllda med salladskål och fläskfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg salladskålen i ett durkslag och strö över saltet. Låt dra 30 minuter och krama sedan ur överflödig vätska.
  2. Blanda kålen i en skål med fläskfärs, ingefära, vitlök, salladslök, soja, sesamolja och vitpeppar.
  3. Lägg ett wontonark på en slät arbetsyta, täck resten av arken med en fuktig handduk. Lägg 2 tsk färsblandning på arken. Blöta kanterna med lite vatten och vik ihop till en halvcirkel, tryck ihop kanterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt på samma sätt med resten av ingredienserna.
  4. Hetta upp 1 msk rapsolja i en teflonstekpanna på medelvärme. Lägg hälften av goyzaknyterna i stekpannan och bryn cirka 2 minuter tills gyllene på undersidan. häll över 2½ dl vatten och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter. Ta av locket, höj värmen och låt vattnet ånga av, se till så att inte gyozaknyterna bränns vid. Upprepa med resten av knytena på samma sätt.
  5. Servera med soja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.