Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japanska nudlar med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rena smaker av ingefära, soja och sesam karakteriserar den här japanska nudelrätten med grönsaker och räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Japanska udonudlar finns i en del välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker. Det går utmärkt att använda andra sorters vetenudlar.
  2. Blanda 1 msk soja med ingefära och 1 tsk sesamolja i en skål. Lägg i räkorna och vänd dem så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i minst en timma.
  3. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 5 minuter tills mjuka. Låt dem rinna av väl. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner salladslök, paprika, sockerärter, böngroddar, limesaft och resten av sojan och sesamoljan. Blanda väl.
  4. Lägg räkorna i en ångkokningsinsats över kokande vatten. Lägg på locket och värm upp räkorna ca 5 minuter.
  5. Lägg upp nudlarna med grönsaker i fyra skålar, lägg på räkorna, strö över sesamfrön och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.