Rena smaker av ingefära, soja och sesam karakteriserar den här japanska nudelrätten med grönsaker och räkor.
Instruktioner
- Japanska udonudlar finns i en del välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker. Det går utmärkt att använda andra sorters vetenudlar.
- Blanda 1 msk soja med ingefära och 1 tsk sesamolja i en skål. Lägg i räkorna och vänd dem så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i minst en timma.
- Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 5 minuter tills mjuka. Låt dem rinna av väl. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner salladslök, paprika, sockerärter, böngroddar, limesaft och resten av sojan och sesamoljan. Blanda väl.
- Lägg räkorna i en ångkokningsinsats över kokande vatten. Lägg på locket och värm upp räkorna ca 5 minuter.
- Lägg upp nudlarna med grönsaker i fyra skålar, lägg på räkorna, strö över sesamfrön och servera.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar