Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japp mousse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god mousse som både passar som en efterrätt el som tårtfyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka all chokladen och smält i ett vattenbadoch rör till en jämn smet. Vispa äggulor, socker och salt fluffigt. Blanda med chokladsmeten och låt svalna något. Vispa grädden styvt, rör ner 1 dl av grädden i smeten och vänd sedan ner resten. Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad chocklad. Eller varför inte vispad grädde med jordgubbsflorsocker. Kanske något färskt bär.
  2. Som fyllning till tårta sätt in bunken/skålen med smeten i ikylen ett par timmar för att stelna ta sedan ut och bre mellan tårtan. Sedan får tårtan stå i kyl för att fyllningen ska bli fast igen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.