Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jappkaka

(20 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En av de godaste kakan jag ätit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och bryt ned choklad & Japp. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ner chokladsmeten. Rör sedan ner vetemjöl och salt.
  2. Häll smeten i en form med löstagbara kanter och smula Dajmen ovanpå.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 11 minuter. Låt kakan stå till sig i några timmar i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • annis70 22 maj 2011

    Jag antar att den blir lite som kladdkaka eftersom den bara ska vara inne i ugnen 11 minuter :)

  • Christina56 22 maj 2011

    Ja det blir den! Fast mycket godare! Den ska ju stå en bra stund i kylen.

  • vea_88 22 maj 2011

    Ser jätte god ut....måste absolut testas :)

  • zvullo 26 maj 2011

    vad spännande... det receptet måste jag prova :))

  • ilikekladdkakaxd 27 maj 2011

    Ser ju jätte gott ut :) Måste provas! :D

  • Christina56 27 maj 2011

    Ni kommer inte ångra er!

  • panta_rei 28 maj 2011

    Riktigt kul recept, spännande att baka. Jag hade inne kakan längre, ca 20 min. Ganska lös smet och blir mycket i formen, iaf min, ca 25 cm diameter. Tror det blir bra det också, men är ju såklart beroende på hur man vill ha den. Tack!

  • theonicko 29 maj 2011

    inget bakpulver??

  • eng 5 juni 2011

    Jättegod kaka.

  • Tres1976 5 juni 2011

    En klar favorit!

  • Christina56 5 juni 2011

    Nej inget bakpulver.

  • pansingen 7 juni 2011

    Någon som kan rekommendera hur stor form man ska ha till denna kaka??

  • Christina56 8 juni 2011

    Jag använder en rund med avtagbar kant

  • filo 10 juni 2011

    Smaskig! Krämig! Men jag vet inte varför den kallas jappkaka, smakade nästan mer daim än japp. Jag hade svårt att få jappen att smällta helt, dessutom ökade jag ugnstiden något men den är fantastiskt god.

  • pansingen 12 juni 2011

    Christina56 sererade du den med något till som t.ex. vispad grädde eller vaniljglass? Eller någon annan som har gjort denna omtalade kaka som har något bra tips?!

  • elinmoller@gmail.com 15 juni 2011

    Helt fantastisk! En av de bästa chokladkakorna jag ätit!! DEn kommer jag att bjuda på fler gånger. MUMS!

  • Christina56 16 juni 2011

    Härligt att ni tycker om den. Japp är inte lätt att "smälta" man får röra länge. Jag serverade den med vispgrädde men glass låter ju gott. Jag har även serverat den med varma hallon och det var mycket gott.

  • Foan 25 juni 2011

    Den är nästan likadan som en chokladtårta jag har gjort många gånger, men istället för japp har jag ngr msk kakao, en riktig kladdig favorit. Jag tycker inte Jappkakan smakar japp alls tyvärr, lite mer japp kanske? Min Jappkaka blev lite väl kladddig så lite längre i ugnen får det bli nästa gång.

  • Christina56 25 juni 2011

    Hur länge hade du den i kylen? Den måste stå ca 2 timmar.

  • MammaMarita 21 maj 2012

    Åååh vad god denna kakan var!!!! Jag hade den dock 15 min i ugnen och tyckte att det blev helt perfekt. Högsta betyg!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.