Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jari´s gratinerade nyårshummer

(6 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett eget påhittat recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt hummrarna tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i små bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en kastrull. Hacka champinjonerna. Låt fräsa med löken. Tillsätt crème fraiche, vatten, fond och kryddor. Låt puttra några minuter. Red med maizenaredning. Blanda i hummerkött och persilja.
  3. Ställ hummerskalen i en ugnssäker form. Fyll skalen med stuvningen och strö över osten. Gratinera i 250°C, ca 10 min.

Kommentarer (6)

  • irko 3 januari 2009

    Hejsan älsklingen! Jag om någon vet hur underbart gott detta är! Pusselipuss

  • janken11 31 december 2010

    Pusselepuss det tycker jag också

  • maggan-6 31 december 2010

    Jag har aldrig smakat Hummer förut... Tänk att man träffat rätt direkt.. Jag säger bara SUPER GOTT

  • Julianav 1 januari 2014

    Lagade rätten till min familj Nyårsafton -2013 Och det vsr en super hit, Tack så mycket Jari :)

  • LEDIVO 31 december 2014

    Du fick betyg 5. Gott Nytt år!

  • dals55 31 december 2015

    Vet inte om man får svära i detta forum, men &%¤&= va gott....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.