Ett eget påhittat recept.
Instruktioner
- Låt hummrarna tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i små bitar.
- Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en kastrull. Hacka champinjonerna. Låt fräsa med löken. Tillsätt crème fraiche, vatten, fond och kryddor. Låt puttra några minuter. Red med maizenaredning. Blanda i hummerkött och persilja.
- Ställ hummerskalen i en ugnssäker form. Fyll skalen med stuvningen och strö över osten. Gratinera i 250°C, ca 10 min.
Publicerat den
3 januari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan älsklingen! Jag om någon vet hur underbart gott detta är! Pusselipuss
Pusselepuss det tycker jag också
Jag har aldrig smakat Hummer förut... Tänk att man träffat rätt direkt.. Jag säger bara SUPER GOTT
Lagade rätten till min familj Nyårsafton -2013 Och det vsr en super hit, Tack så mycket Jari :)
Du fick betyg 5. Gott Nytt år!
Vet inte om man får svära i detta forum, men &%¤&= va gott....