Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jarlsbergspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag tycker om den norska Jarlsberg-osten ... i paj med goda ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och mjöl i en mixer eller för hand till en lite grynig konsistens. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter.
  2. Fräs spenat och skivad lök med smör i en stekpanna och häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över. Lägg oliver och skivade soltorkade tomater ovanpå och strö till sist på Jarlsberg.
  3. Grädda på 175°C i cirka 35-40 minuter. Servera med en god sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.