Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jean-François äkta kladdkaka

 
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. 3. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör ihop det med smöret och chokladen. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i choklad­smeten. 4. Häll smeten i en kakform med låg kant, ca 30 cm i diameter. Grädda kakan i ca 20 minuter. Kakan höjer sig men faller ihop igen i mitten, så att skorpan hänger kvar runt kanterna. 5. Servera direkt ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.