Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jemfer

 
  • Serverar: 25-35 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept som finns i många länder. Kakan kallas både Jemfer och Gemfer. En mycket spröd kaka med fin smak. Smälter i munnen. Passar fint till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till degen på bakbordet. Arbeta hastigt samman till en smidig deg och baka ut den i smala längder. Lägg samman dem två och två med hallonsylt eller gelé emellan.
  2. Grädda i 175 grader 15-20 min och skär sedan i bitar. Rör samman glasyren och bred den över.
  3. Garnera med hacka mandel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.