Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jemimas goda äppelpaj

 
  • Serverar: 9-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fluffig och god paj som brukar vara omtyckt av våra gäster! Man kan variera den i det oändliga med säsongens frukter och bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en stor, rund pajform och strö i ganska mycket ströbröd. Då får pajen en knaprigare botten. Rör sen smöret och sockret pösigt. (Om smöret är kylskåpskallt kan man mikra det ca 25 sekunder på högsta effekt, det ska inte smälta, bara bli mjukt.)
  2. Rör ner äggen, ett i sänder. Häll över mjölet och rör ner bakpulvret i det, rör om. Bre ut smeten jämnt i formen.
  3. Skiva frukten tunt (om det inte är bär), blanda den med socker om den är syrlig. Tryck sen ut den tätt över smeten. Strö över socker och ev. kanel eller kardemumma.
  4. Grädda nederst i ugnen på 160 grader i cirka 50 minuter.
  5. Servera kakan ljummen med vaniljsås eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.