- Serverar: 9-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fluffig och god paj som brukar vara omtyckt av våra gäster! Man kan variera den i det oändliga med säsongens frukter och bär.
Instruktioner
- Smörj en stor, rund pajform och strö i ganska mycket ströbröd. Då får pajen en knaprigare botten.
Rör sen smöret och sockret pösigt.
(Om smöret är kylskåpskallt kan man mikra det ca 25 sekunder på högsta effekt, det ska inte smälta, bara bli mjukt.)
- Rör ner äggen, ett i sänder.
Häll över mjölet och rör ner bakpulvret i det, rör om.
Bre ut smeten jämnt i formen.
- Skiva frukten tunt (om det inte är bär), blanda den med socker om den är syrlig. Tryck sen ut den tätt över smeten. Strö över socker och ev. kanel eller kardemumma.
- Grädda nederst i ugnen på 160 grader i cirka 50 minuter.
- Servera kakan ljummen med vaniljsås eller vaniljvisp.
Publicerat den
11 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar