Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jennys äppelkaka i långpanna

 
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

God, smidig och enkel!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Vänd sedan ner de övriga torra ingredienserna samt även det avsvalnade smöret.
  2. Smörj och bröa en långpanna (här brukar jag använda mig av kokos istället för ströbröd för jag tycker det blir godare) och häll sedan i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor som sticks ned i smeten. Gräddas i nedre delen av ugnen i 150 grader under ca 1 timme. Känn med provsticka. När kakan svalnat skär den i fyrkantiga bitar. Kan med fördel frysas in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.