Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jennys delikatesser

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Möra små kakor- som strass nästan men täckt av saftig mandelmassa och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig deg, som formas till två rullar, ca 3 ½ cm i diameter och läggs kallt.
  2. Till fyllningen rivs mandelmassa grovt och blandas med grovt hackade valnötter, äggvitor och apelsinjuice. Det ska bli en sammanhängande massa.
  3. Skär degrullen i 2 - 3 mm tjocka skivor och lägg på smord plåt eller bakpappersklädd plåt. Lägg en klick fyllning på varje och bred ut den lite. Grädda i tills de har fått fin färg, ca 15 minuter. Ringla över smält blockchoklad när kakorna kallnat. Degskivorna i botten flyter ut under gräddningen. Bred därför ut mandelsmeten över nästan hela kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.