Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jitterbuggare med kardemumma

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Smaskig liten mördegskaka med frasig maräng – en riktig 40-talsklassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka ihop mjöl, kardemumma, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  3. Lägg degen på mjölat plastfolie och platta ut den till en rektangel, ca 15 x 20 cm.
  4. Låt vila i kyl 10 min.
  5. Vispa äggvitan till vitt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa till ett fast skum.
  6. Bred marängen över degen.
  7. Rulla ihop som en rulltårta. Låt vila i kyl ca 10 min.
  8. Skär den i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  9. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.