Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jitterbuggare med polkamaräng

 
Skriv ut

Smaksätt marängen i den klassiska Jitterbuggaren så får du en ny spännande kaka. Här smaksätts den med polkagris. Pröva gärna med kokos och citron eller andra favoritsmaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka smöret. Arbeta ihop smör, mjöl, florsocker och äggula till en deg. Låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa äggvitan och sockret till en maräng. Tillsätt hackad polkagris.
  4. Kavla ut mördegen till en rektangel, ca 15 cm x 30 cm. Bred ut marängen. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg rullen på en skärbräda och låt den vila i frysen i ca 10 minuter.
  5. Skär rullen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i ca 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.