- Serverar: 30-50 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Eget recept på spröda, läckra och underbart goda jordnötskakor.
Sött och salt, himmel och jord!
Precis så goda som på ett Café!
Instruktioner
- Lägg i 2 dl jornötter, bikarbonat, vetemjöl, strösocker i en matberedare med kniv.
Kör matmästaren tills jordnötterna har malts sönder helt.
Häll i 1 dl ljus sirap och margarinet i matmästaren, blanda väl.
Häll över smeten i en bunke och häll i 2-3 dl salta jordnötter.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper med två teskedar i lagom stora klickar.
- OBS!
Sätt inte för många klickar på varje plåt, kakorna flyter ut.
Grädda i 175 grader i 8 minuter/plåt.
Låt svalna innan de lyftes upp.
- Lycka till!
Publicerat den
23 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bytte till glutenfri mjölmix rätt av, och dom blev lika goda. Inte alltid det blir bra om man byter så jag är supernöjd. :)