Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes Cafékakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-50 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Eget recept på spröda, läckra och underbart goda jordnötskakor. Sött och salt, himmel och jord! Precis så goda som på ett Café!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg i 2 dl jornötter, bikarbonat, vetemjöl, strösocker i en matberedare med kniv. Kör matmästaren tills jordnötterna har malts sönder helt. Häll i 1 dl ljus sirap och margarinet i matmästaren, blanda väl. Häll över smeten i en bunke och häll i 2-3 dl salta jordnötter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med två teskedar i lagom stora klickar.
  2. OBS! Sätt inte för många klickar på varje plåt, kakorna flyter ut. Grädda i 175 grader i 8 minuter/plåt. Låt svalna innan de lyftes upp.
  3. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Linna79 27 maj 2011

    Jag bytte till glutenfri mjölmix rätt av, och dom blev lika goda. Inte alltid det blir bra om man byter så jag är supernöjd. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.