Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes proteinkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En protein- och fiberrik kaka för den kroppsmedvetne som fungerar som ett alternativ till sockerkaka. Hela kakan innehåller ca 405 kcal, fördelat på 69 % (68 g) protein, 16 % (16 g) kolhydrater, och 15 % (7 g) fett, och 38 g kostfiber.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in en skål med vatten på bottnen av ugnen. Smöra och ströa en bröd- eller kakform. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum i en andra bunke. Rör ner vattnet i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Se till så att det blandas väl, men var försiktig så att så mycket luft som möjligt bibehålls i smeten. Häll över smeten i den ströade formen. Grädda i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar och avnjuts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.