- Serverar: 40-45 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mumsiga kanelbullar som är saftiga och goda, helt perfekta helt enkelt!
Instruktioner
- Smält margarinet, häll i mjölken/grädden.
Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Häll blandningen över jästen och blanda väl.
Tillsätt ägg, sirap, salt, kardemumma.
Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl, tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin.
Låt jäsa ca 40 minuter, knåda degen, låt jäsa ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
- Dela degen i 3-4 delar, kavla ut till ca 3 mm.
Fördela fyllningen och rulla ihop till en stor cigarr.
Skär i lagomt stora bitar och lägg i bullformar.
- Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna fått
fin färg.
Publicerat den
30 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Superbra recept!
Tack!!!! Supergoda!
Tack! Barnen var jätte nöjda med dom här goda bullarna.
Säger bara KANON!!!
jag bakade dom med endast mjölk istället för grädde. de blev kanongoda! :D
Jättegoda! Tack för ett riktigt bra recept./ Katarina
Kan inte få nog av dom! Det gäller även mina arbetskollegor! Jag hittade inte receptet själv utan blev tipsad om det! Tack!
hej, ska man ha i både grädde och mjölk? eller ska man välja? :D svara är du snäll
Det var goda bullar! Degen kunde varit lite sötare tycker jag, men det är ju lätt ordnat...
ska det vara ljus sirap eller baksirap?
Jättegoda kanelbullar! De godaste jag någonsin bakat!
Mycket goda=). Rekommenderas verkligen. Hade dock ingen grädde hemma (bara mjölk) men det blev kanon ändå=)
Hej, alltsa vad ar "vanlig" sirap? Ljus?