Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes sauterade skinkstek

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Exotisk rätt som är inspirerad från medelhavsområdet. Kryddig, saftig och spännande. Väldigt god! Lätt att förbereda och ta med i husvagnen eller till fjällstugan. Allt-i-ett gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinksteken i stavformade bitar (ca 2 x 3 cm). Lägg i skinksteken en stor gryta eller rostfri kastrull (5 liter).
  2. Häll i pastan, passerade tomater, grädde samt späd på med vatten tills det täcker pastan. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
  3. Låt koka stilla (svag värme) utan lock i ca 1 timme tills pastan blivit mjuk och köttet mört. Rör väl under tiden så att det inte fastnar i botten. Späd med mer vatten om grytan blir för stabbig.
  4. Smaka av grytan med mer salt och svartpeppar. Riv gurkan grovt eller skär den i små stavar och blanda i grytan precis innan servering.
  5. Severa gärna med en grönsallad och färskriven parmensanost.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Juaqin 3 januari 2009

    Mums!

  • Googliat 5 januari 2009

    Åh, äntligen, vad jag har letat efter detta recept, fick denna rätt alltid när vi var i Sälen när jag växte upp. Tack!

  • stinahelene 14 februari 2010

    Jättegott!! Kommer absolut att göra detta igen. Tusen tack för ett enkelt och gott recept :-))

  • Lunchdax 18 september 2010

    Gott! Mycket mat på en tillagning. Gott och spännande med gurka i maten, det gillade jag men inte föräldrarna. 5dl grädde har jag inte i mat, utan jag tog istället en dl grädde för att få den runda smaken men sedan röd mjölk med lite mjöl. Som du skrev behövdes det spädas på med vatten ganska snart, så jag tror inte mjölet ens var nödvändigt. Så nästa gång ska jag prova med bara mjölk. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.