Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes tacopastagratäng

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett enkelt storkok för 8 st 300g portioner som fungerar bra att portionera ut i lunchlådor och frysa in. Näringsinnehåll per 300g portion: 425 kcal; 20,5 g Fett; 16 g Kolhydrater; 41 g Protein. Energifördelning: 45% Fett; 15% Kolhydrater, 40% Protein. Lågt GI p.g.a. den låga kolhydratmängden. Proteinet ger hög och långvarig mättnadskänsla. Trots att produkter med låg fetthalt används kommer 45% av energin ifrån fett vilket gör att rätten klassas som LCHF. Om man vill kan man använda 'fullfat' produkter, men då sticker kaloriinnehållet iväg och portionsstorleken bör minskas.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt förpackingen. Hacka löken och fräs den i rapsoljan i en stor stekpanna. Stek köttfärsen ihop med löken. Tärna svampen och stek med i köttfärsen. Blanda i tacomixen och vattnet i stekpannan. Tärna eller skiva tomaterna. Blanda den kokta pastan med köttfärsblandningen. Häll upp köttfärsblandningen i en ungssäker form. Klicka ut philadelphiaosten och crème fraichen över köttfärsen. Fördela ut tomaterna. Strö över den rivna osten på toppen. Gratinera i ugn ca. 20 minuter eller tills det att osten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.