Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes Turkiska vårrullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Läckra, spröda och annorlunda vårrullar från Turkiet med olivolja, persilja och fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa fetaosten med en gaffel eller i matberedare, tillsätt persilja samt en del av olivoljan.
  2. Tag 1-2 löv av filodeg, fyll ena änden med fetaoströran och rulla ihop till till en vårrulle samt pensla kanterna med äggula så att de fäster ordentligt.
  3. Lägg vårrullarna på en plåt och grädda i ugn på ca 200 grader i ca 10-15 minuter tills de blivit frasiga. Ringla över honung innan servering.
  4. Servera gärna som tilltugg eller med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Googliat 6 januari 2009

    ευχαριστώ! Man kan även använda färsk mynta i dessa ;)

  • grashoppan75 13 januari 2012

    Jättegott! Första gången jag använder filodeg. Mycket enklare än vad jag har föreställt mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.