- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Läckra, spröda och annorlunda vårrullar från Turkiet med olivolja, persilja och fetaost.
Instruktioner
- Mosa fetaosten med en gaffel eller i matberedare, tillsätt persilja samt en del av olivoljan.
- Tag 1-2 löv av filodeg, fyll ena änden med fetaoströran och rulla ihop till till en vårrulle samt pensla kanterna med äggula så att de fäster ordentligt.
- Lägg vårrullarna på en plåt och grädda i ugn på ca 200 grader i ca 10-15 minuter tills de blivit frasiga.
Ringla över honung innan servering.
- Servera gärna som tilltugg eller med en grönsallad.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ευχαριστώ! Man kan även använda färsk mynta i dessa ;)
Jättegott! Första gången jag använder filodeg. Mycket enklare än vad jag har föreställt mig.