Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god pizza som jag fått mycket cred för genom åren. Min hemlighet?..... Lägg ner mycket kärlek i tomatsåsen, det lönar sig smakmässigt!! Det viktigaste för att lyckas med att baka pizza hemma är att få till en riktig undervärme. Detta löser man genom att använda förvärmda plåtar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, salt och vatten i en assistenbunke. Tillsätt olja och vetemjöl. Kör till en smidig, kladdfri deg. Låt den jäsa i 30 minuter under duk på varmt ställe innan den bakas ut. Använd kavel och baka ut mycket tunt. Om man vill kan man göra en lite tjockare kant. Satsen räcker till 2 plåtar, eller 4 runda pizzor.
  2. Stek hackad lök och finhackad vitlök i olja. Häll tomaterna i en mixer och tillsätt den brynta löken. Kör till en slät sås. Häll tillbaka såsen i kastrullen (skölj ur med lite vatten), och tillsätt lagerbladen. Låt det puttra i 10 minuter under lock. Ta upp lagerbladen. Tillsätt tomatpuré, basilika och timjan. Rör om och bred tomatsåsen på pizzorna.
  3. Nu är det bara att först lägga på ost och sedan favoritpålägget. I mina recept finns förslag på fyra bra fyllningar, men det går utmärkt att variera med annat.
  4. Då fyllningen lagts på: grädda på upphettade plåtar i 275- 300 C i 4- 5 minuter. Strö över lite oregano. Servera med pizzasallad.
  5. Observera att det bästa sättet att efterlikna en pizzeriaugn är just att arbeta med upphettade plåtar (dvs, man låter en plåt vara inne i ugnen i den höga temperaturen ett par minuter innan man tar ut den, för över pizzan på den och stoppar tillbaka i ugnen igen). Då får man den undervärme man annars saknar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ammoniac 27 september 2008

    Denna pizza blev verkligen supergod! Det blev lite stenugnseffekt med min skrangliga gasugn dessutom :) som fyllning satte jag skinka och oliv-vitlök-feta i marinad, det blev helt fantastiskt.

  • Judas 17 april 2009

    Bara tacka å buga för ett kanon recept!!! Exakt som köpt pizza fast godare!!!hahaha... bjöd sonen med tjej och alla var vi eniga ten points!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.