Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jörgens hummersoppa

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Börja med fonden. Rosta skalen i ugnen. Koka av dem i saltat vatten och en skvätt vitt torrt vin i ca 20 minuter, sila av den och reducera tills hälften återstår. Gör en redning på smör, mjöl, tomatpuré och paprikapulver och låt den svettas i en panna tills mjölsmaken försvunnit. Tillsätt fonden och generöst med grädde. Krydda med cayennepeppar och salt. Låt sjuda en stund. Soppan är god slät men du kan också tillsätta en skvätt cognac utrörd i lättvispad grädde, finhackad paprika och hummerkött om önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.