Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johanna Westmans mozartkulor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Det här är vid det här laget en klassiker på julgodisbordet. Enkelt att göra men blir ändå väldigt eleganta och lyxiga. Ljuvliga och juliga godsaker av Johanna Westman -perfekt för både stora och små. Receptet är från hennes bok - Julgodis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nougaten i 25 tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar.
  2. Blanda cognac i mandelmassan och dela den sedan i 25 bitar.
  3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Mjöla gärna händerna lite så det inte kladdar.
  4. Smält chokladen i vattenbad, och låt chokladen svalna.
  5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler.
  6. Låt stelna helt. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.