Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas bästa chokladtårta med hallonsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En supergod tårta som dessutom är enkel att göra. När man ska ha många gäster är det den perfekt efterrätten eftersom den går att förbereda i god tid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Blanda mandelmassan och apelsinskalet. Rör i äggen, ett i taget, och kakaon.
  2. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt botten svalna men låt den vara kvar i formen.
  3. Moussen: Smält chokladen i vattenbad. Rör om så att alla klumpar försvinner och ta den sedan från värmen så att den får svalna lite.
  4. Vispa grädden och rör ner den i den smälta chokladen. Rör ner äggulorna en i taget. Häll chokladsmeten över tårtbottnen. Täck över och frys tårtan i minst 4 timmar.
  5. Hallonsås: Lägg hallonen i en kastrull och värm tills de har "löst upp sig". Tillsätt socker efter smak och rör försiktigt tills det blivit en sås.
  6. Ta fram tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och hyvla över chokladen. Servera med hallonsås till.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.