Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas choklad och nötsnitt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Dessa kakor bjöd en arbetskamrat på, otroligt goda eller rättare sagt försvinnande goda...Återkommer ständigt i frysen, men stannar dock inte så länge

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandel och chokladen grovt och blanda samman. Hacka snabbt samman mattfett, sockre, vaniljsocker och vetemjöl till en deg. Tillsätt mandel och chokladhacket men spara ca 1½ dl till garnering. Arbeta in hacket väl i degen. Platta ut degen jämn i en form med bakplåtspapper ca 30x40 cm. Strö över mandel och choklad hacket som du sparade. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 min. Ta ut kakan och skär upp i 4x5 cm rutor medan de fortfarande är varma. Dela rutorna på diagonalen till trekantiga bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • joop 18 juli 2009

    Supergoda kakor! Man vill gärna äta fler....hela tiden!!))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.