Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas marängtårta

 
Skriv ut

Så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Smält smör och häll i mjölken. Rör samman alltihop. Rör ihop bakpulver och mjöl. Sikta ner i bunken. Rör ihop till en smet. Bred ut den i långpannan.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll försiktigt ner sockret. Bred marängen över kakan och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min.
  4. Låt kallna på galler. Skär kakan så du får två lager. Lägg på vispad grädde och bär såväl mellan bottnarna som uppe på. Täck inte hela tårtan, låt botten synas.
  5. Tips! Byt ut nötter mot flagade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.